søndag den 30. september 2012

Verdens bedste tomatsuppe.

Denne tomatsuppe kan anbefales mod sygdom også smager den super fantastisk! :-)





Tid: 25 minutter. 
Antal personer: 4 (eller 8, hvis suppen serveres som forret) 

• 2-3 store rødløg 
• 3 fed hvidløg 
• 100 g soltørrede tomater i olie 
• 1 kg modne tomater 
• 8 dl hønse- eller grøntsagsbouillon 
• 4 kviste frisk timian 
• salt 

Drys: 
• 50 g friskrevet parmesan 
• ca. 1 tsk chiliflager 
• 4 kviste frisk timian 
• 2 spsk olivenolie 

Tilbehør: 
• godt brød, gerne ristet 

1. Pil rødløg og hvidløgsfed, og hak dem groft. Læg de soltørrede tomater i en gryde sammen med den olie, der hænger ved dem. Varm gryden op, og steg løg, hvidløg og soltørrede tomater i ca. 5 minutter under jævnlig omrøring. 

2. Skyl tomaterne. Skær dem i kvarter, og læg dem i den varme gryde. Tilsæt bouillon og timianblade, og lad suppen koge i 15 minutter under låg. 

3. Blend suppen (gerne med en stavblender direkte ned i gryden), til den er jævn og blank. Smag til med salt. 

4. Anretning: Hæld suppen i skåle, og drys med parmesan, chiliflager og hakkede timianblade. Dryp med lidt olivenolie, og server med godt brød til. 

Tips: Hvis du vil servere suppen som en mere fyldig ret, kan du tilsætte kogt pasta. Vælg en lille type, for eksempel suppehorn. Eller kog et par deciliter perlespelt eller perlerug, til det er mørt, og kom det i suppen lige inden servering. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar